Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αγκινάρες σαγανάκι με φέτα και μυρωδικά


Υλικα:

8 αγκινάρες
150 γρ. φέτα
1 σφην. ούζο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κλων. φρέσκια ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

 
Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαραίνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, με προσοχή αν χρησιμοποιήσουμε αγκινάρες τουρσί. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για να μαλακώσουν λίγο οι αγκινάρες. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και την προσθέτουμε στις αγκινάρες. Ψιλοκόβουμε τη ρίγανη και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αφού πρώτα δοκιμάσουμε την οξύτητα του φαγητού μας και ανάλογα την αγκινάρα που μεταχειριστήκαμε (τουρσί, φρέσκια ή κατεψυγμένη). Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν διαλυθεί η φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
Αγκινάρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες, τις οποίες καθαρίζουμε τις βάζουμε δοχείο, καλύπτουμε με χυμό λεμονιού και από πάνω ρίχνουμε ελαιόλαδο πριν το κλείσουμε. Οι αγκινάρες διατηρούνται μ αυτό τον τρόπο, σαν τουρσί, στο ψυγείο για 2 εβδομάδες. Διαφορετικά μεταχειριζόμαστε έτοιμες αγκινάρες τουρσί ή κατεψυγμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου