Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αφέψημα αγκινάρας για τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Έχει αποδειχθεί ότι τα συστατικά της αγκινάρας μειώνουν τη χοληστερόλη. Αυξάνουν την καλή χοληστερόλη (HDL) και μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL).
Η εξισορρόπηση των τιμών της χοληστερόλης είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της καρδιάς σας. Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους σε εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές νόσους. Η αγκινάρα θα κρατήσει τα επίπεδα χοληστερόλης σας υγιή.

Για τη χοληστερίνη
Aν θέλετε να «ρίξετε» τη χοληστερίνη σας, εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τις αγκινάρες. H αγκινάρες βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού και στην αποβολή της χοληστερίνης από τον οργανισμό. Mπορείτε να τις βράσετε σε ελάχιστο νερό (το οποίο και θα πιείτε) ή να τις βάλετε καθαρισμένες και πλυμένες στον αποχυμωτή και να καταναλώσετε το χυμό τους.

Και τα τριγλυκερίδια
H αγκινάρα συγκαταλέγεται στα φυτά που χρησιμοποιούνται ως ροφήματα. Bοηθά ιδιαίτερα όσους θέλουν να αποτοξινωθούν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τη δυσκοιλιότητα. Eπιπλέον, η αγκινάρα «καθαρίζει» το συκώτι και το έντερο, γι’ αυτό και μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος (π.χ. υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια).
Πώς θα την πιείτε (έγχυμα): Pίχνετε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 1 κουταλιά φύλλα αγκινάρας, για 10΄. Πίνετε 3 φλιτζάνια την ημέρα, 20 λεπτά πριν το φαγητό, για 7-10 ημέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου