Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αγκινάρες πανέ


Υλικά:

10 αγκινάρες
To χυμό από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά χτυπημένα (αντικατάστησέ τα με νερό για να είναι νηστίσιμα)
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθάρισε τις αγκινάρες μία, μία και βούτηξέ τες στο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Βράσε μέσα στο λεμόνι για 5 λεπτά. Άφησε σε απορροφητικό χαρτί, στράγγιξε και αλατοπιπέρωσε
Κόψε τις αγκινάρες στη μέση και αλεύρωσε καλά.
Βούτηξε κάθε κομμάτι στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
Βάλε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει. Βάλε τις αγκινάρες και ψήσε να πάρουν όμορφο χρώμα. Μπορείς να τις σερβίρεις και κρύες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου