Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κοφτό μακαρονάκι με αγκινάρες, κοτόπουλο και φέτα

Υλικά:

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (ή άλλο είδος ζυμαρικού)
1κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
500γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και πέτσα, κομμένο σε μπουκίτσες
1 βάζο μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/2 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
2 φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

 Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη. Στο μεταξύ, ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαγειρευτεί ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μην είναι πια ροζ και να έχει βγάλει τους χυμούς του (περίπου 5 με 6 λεπτά). Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και προσθέστε τις καρδιές αγκινάρας, τη ντομάτα, τη φέτα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη και τέλος τα βρασμένα μακαρόνια. Ανακατέψτε μέχρι να δέσουν όλα μαζί, περίπου 3 λεπτά. Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά, αλατοπιπερώστε ανάλογα με την όρεξή σας και σερβίρετε τη μακαρονάδα σε μια μεγάλη πιατέλα, γαρνιρισμένη με τις 2 φέτες λεμόνι.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου