Υλικά: (για 4-6 άτομα)
500 γρ. πατάτες
4 καρδιές αγκινάρας, ωμές
Χυμός ενός λεμονιού
150 ml ελαιόλαδο
200 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μίσχοι σέλινου
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
4 καρδιές αγκινάρας, ωμές
Χυμός ενός λεμονιού
150 ml ελαιόλαδο
200 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μίσχοι σέλινου
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικροσκοπικούς κύβους, πλευράς 3 χιλιοστών. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, ψιλοκόβουμε τις καρδιές τους και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 100 ml από το λάδι και σοτάρουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες ανακατεμένες. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι για να γίνουν οι πατάτες μαλακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν επί 25 λεπτά, κουνώντας κάθε τόσο το τηγάνι, ώστε να μην κολλήσουν, αλλά και να ροδίσουν απ όλες τις μεριές. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ζεστή πιατέλα.
Ζεσταίνουμε σε καθαρό τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα αμύγδαλα, ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να στραγγίσουν επάνω σε χαρτοπετσέτα και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με τις πατάτες και τις αγκινάρες.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 100 ml από το λάδι και σοτάρουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες ανακατεμένες. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι για να γίνουν οι πατάτες μαλακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν επί 25 λεπτά, κουνώντας κάθε τόσο το τηγάνι, ώστε να μην κολλήσουν, αλλά και να ροδίσουν απ όλες τις μεριές. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ζεστή πιατέλα.
Ζεσταίνουμε σε καθαρό τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα αμύγδαλα, ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να στραγγίσουν επάνω σε χαρτοπετσέτα και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με τις πατάτες και τις αγκινάρες.
Καθαρίζουμε τους μίσχους του σέλινου και τους κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Γαρνίρουμε με αυτά την πιατέλα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου