Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ρυζοσαλάτα με αγκινάρες

Υλικά:

500 γραμμάρια ρύζι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια καλαμπόκι
100 γραμμάρια άσπρα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
3/4 ματσάκι άνιθο
3 - 4 καρότα ψιλοκομμένα
4 καρδιές από αγκινάρες βρασμένες και ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξίδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε και σουρώνετε το ρύζι.
Σε ένα μεγάλο μπολ στρώνετε κατά σειρά όλα τα υλικά.
Χτυπάτε πολύ καλά το λαδόξιδο και το ρίχνετε από πάνω μαζί με το αλάτι.
Τα ανακατεύετε όλα μαζί προσεχτικά με ένα κουτάλι.
Έχετε κρατήσει λίγο άνιθο και λίγο καλαμπόκι και τα στρώνετε πάνω στην σαλάτα.
Σερβίρεται κρύα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου