Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η αγκινάρα μπορεί να αποτρέψει ανωμαλίες στα νεογέννητα

Η αγκινάρα είναι ένα λαχανικό με πολλά θρεπτικά συστατικά και με αναρίθμητα οφέλη για το ανθρώπινο σώμα. Είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και ανόργανων αλάτων ενώ είναι χαμηλή σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη. Περιέχει βιταμίνες οι οποίες περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β-6, Β-12, Α, Ε, D και βιταμίνη Κ. Οι αγκινάρες παρέχουν επίσης μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, νάτριο, κάλιο, μαγγάνιο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Όλα αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης, επιπλέον οι φυτικές ίνες βοηθούν στα πρόβλημα της δυσκοιλιότητας που αντιμετωπίζουν οι έγκυες.
Μια λιγότερο γνωστή θετική επίδραση της αγκινάρας είναι ότι βοηθά τις έγκυες γυναίκες να σχηματίσουν κανονικά και υγιή παιδιά. Τα υψηλά επίπεδα του φυλλικού οξέος βρέθηκε ότι μπορεί να αποτρέψει ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα που συμβαίνει στα νεογέννητα. Η διαδικασία σχηματισμού του νευρικού σωλήνα απαιτεί ένα ορισμένο ποσό φυλλικού οξέος να συμβεί σωστά, έτσι καθίσταται απαραίτητο στη δίαιτα την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το φυλλικό οξύ είναι μια βιταμίνη Β που υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, γεγονός που το καθιστά κρίσιμο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Άφθονο φυλλικό οξύ πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων εκ γενετής ανωμαλιών, όπως ανεγκεφαλία και δισχιδής ράχη. Η ανεγκεφαλία αποτρέπει τον εγκέφαλο του μωρού σας από την ορθή ανάπτυξη και η δισχιδής ράχη εμποδίζει το νευρικό του σωλήνα να κλείσει σωστά. Καταναλώστε μεταξύ 400 και 800 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος καθημερινά. Μια μέση αγκινάρα παρέχει 107 μικρογραμμάρια. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου