Υλικά:
6 αγκινάρες
2 κουταλιές αλάτι
Για τη σάλτσα
Ζωμό από τις αγκινάρες
30 γρ. αλεύρι
λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 κρόκο αυγού
λίγο φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις αγκινάρες. Αν είναι πολύ μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσουν. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τις αγκινάρες. Είναι έτοιμες όταν τραβήξουμε ένα φύλλο τους και αυτό ξεκολλήσει εύκολα. Κατόπιν τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε πιατέλα.
Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε στο ζωμό από τις αγκινάρες 30 γραμμάρια αλεύρι ανακατεύοντας το καλά για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα και τον κρόκο του αυγού. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια με γρήγορες κινήσεις. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις αγκινάρες και τις σερβίρουμε ζεστές.
6 αγκινάρες
2 κουταλιές αλάτι
Για τη σάλτσα
Ζωμό από τις αγκινάρες
30 γρ. αλεύρι
λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 κρόκο αυγού
λίγο φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις αγκινάρες. Αν είναι πολύ μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσουν. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τις αγκινάρες. Είναι έτοιμες όταν τραβήξουμε ένα φύλλο τους και αυτό ξεκολλήσει εύκολα. Κατόπιν τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε πιατέλα.
Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε στο ζωμό από τις αγκινάρες 30 γραμμάρια αλεύρι ανακατεύοντας το καλά για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα και τον κρόκο του αυγού. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια με γρήγορες κινήσεις. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις αγκινάρες και τις σερβίρουμε ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου