Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Καλαμαράκια γεμιστά με αγκινάρες

Υλικά:

300 γρ. καρδιά αγκινάρας ψιλοκομμένη
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό καθαρισμένα καλαμάρια
1 κουταλιά κάπαρη
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ. ψιλοκομμένα πράσα
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά ρύζι Καρολίνα
1 κύβο μυρωδικών μαϊντανό
½ Pummaro ψιλοκομμένο
1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλύνε τα καλαμαράκια και άφησέ τα κατά μέρος, για να σοτάρεις την αγκινάρα, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και την κάπαρη με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδo.
Ράντισε με τον σπιτικό ζωμό και, όταν τα λαχανικά μαλακώσουν, ρίξε το ρύζι, το χυμό λεμονιού, το Pummaro, τον κύβο μυρωδικών και λίγο από το κρασί. Άφησε τώρα το μείγμα της γέμισης να βράσει λίγο και να πιει τα υγρά του.
Γέμισε τα καλαμαράκια με το μείγμα και σόταρέ τα ελαφρώς σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδo. Σβήσε με το υπόλοιπο κρασί και σιγόβρασε τα γεμιστά καλαμαράκια σε σιγανή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου