Υλικά
12 Αγκινάρες
6 Φέτες μπέικον
200γρ.τυρί κίτρινο
1 φλυτζανάκι του καφέ καφαλογραβιέρα
500γρ. γάλα
2 κουτ.σούπας βούτυρο
3 κουτ.σούπας νισεστέ ή αλέυρι
1 αυγό
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε για 15΄περίπου τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπούνται με το πιρούνι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στη σειρά. Τις πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το μπέικον το βάζουμε μέσα στις αγκινάρες και συμπληρώνουμε με το κίτρινο τυρί.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα μαζί με το νισεστέ (πριν ζεσταθει πολύ και μας κομπιάσει)προσθέτουμε και το βούτυρο, ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με λίγο τριμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40΄περίπου (μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ).
ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΤΗΝΟΥ SUPERFOODS
12 Αγκινάρες
6 Φέτες μπέικον
200γρ.τυρί κίτρινο
1 φλυτζανάκι του καφέ καφαλογραβιέρα
500γρ. γάλα
2 κουτ.σούπας βούτυρο
3 κουτ.σούπας νισεστέ ή αλέυρι
1 αυγό
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε για 15΄περίπου τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπούνται με το πιρούνι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στη σειρά. Τις πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το μπέικον το βάζουμε μέσα στις αγκινάρες και συμπληρώνουμε με το κίτρινο τυρί.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα μαζί με το νισεστέ (πριν ζεσταθει πολύ και μας κομπιάσει)προσθέτουμε και το βούτυρο, ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με λίγο τριμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40΄περίπου (μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ).
ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΤΗΝΟΥ SUPERFOODS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου