Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αγκινάρες σκορδαλιά

Υλικά:

8 αγκινάρες
400 γρ. κρεμμύδια στιφάδου, μικρά
300 γρ. καρότα
500 ml κρασί
150 γρ. φέτα
λίγο σέλινο
λίγο άνιθο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
Για την σκορδαλιά:
δύο πατάτες (150 γρ.)
5 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ελαιόλαδο
λίγη καυτερή πιπεριά
μερικούς στήμονες σαφράν
λίγο ξύδι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά, με λίγη καυτερή πιπεριά, σκόρδο χτυπημένο στο γουδί, τις βρασμένες πατάτες και το σαφράν και την «ανεβάζουμε» με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι. Καθαρίζουμε και τα κρεμμυδάκια στιφάδου και κόβουμε τα καρότα στο σχήμα που θέλουμε.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα καρότα, τα σβήνουμε με λίγο λεμόνι και κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 10΄.
Τοποθετούμε σε άλλη κατσαρόλα τις αγκινάρες ανάποδα (με τη βάση προς τα επάνω), βάζουμε το σέλινο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα με το ζωμό όπου έχουν βράσει. Προσθέτουμε λίγο νερό και διαλύουμε μια κουταλιά αλεύρι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε στις αγκινάρες αλάτι και χοντροσπασμένο πιπέρι, τις σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ένα πιάτο και τις αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 25-30΄ περίπου.
Σερβίρουμε τις αγκινάρες κρύες πάνω στην σκορδαλιά και πασπαλίζουμε με φέτα τριμμένη και άνιθο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου