Υλικά:
4 ατομικές αραβικές πίτες (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
½ κρεμμύδι
1 ντομάτα
10 ελιές καλαμών
4 καρδιές αγκινάρας (φρέσκες ή κονσέρβα)
100 γρ. φέτα
1 πιπεριά πράσινη
Ρίγανη
Για την σάλτσα ταχινιού:
1/4 φλιτζάνι ταχίνι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. νερό
1 σκελ. σκόρδο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου
Σε μικρό μπολ φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το ταχίνι, το λεμόνι, το νερό και τη σκελίδα σκόρδου λιωμένη.
Ετοιμάζουμε τα υλικά της πίτσας, κόβοντας το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τις πιπεριές και τις αγκινάρες σε κομματάκια. Κόβουμε και τις ελιές σε μικρές φετούλες.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε πίτα 2 κουταλιές του γλυκού από τη σάλτσα ταχινιού και μετά προσθέτουμε τα κομμένα υλικά με τη σειρά, συνδυάζοντάς τα όπως θέλουμε.
Πασπαλίζουμε από πάνω με 1 κουταλιά γλυκού τριμμένη φέτα και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
4 ατομικές αραβικές πίτες (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
½ κρεμμύδι
1 ντομάτα
10 ελιές καλαμών
4 καρδιές αγκινάρας (φρέσκες ή κονσέρβα)
100 γρ. φέτα
1 πιπεριά πράσινη
Ρίγανη
Για την σάλτσα ταχινιού:
1/4 φλιτζάνι ταχίνι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. νερό
1 σκελ. σκόρδο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου
Σε μικρό μπολ φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το ταχίνι, το λεμόνι, το νερό και τη σκελίδα σκόρδου λιωμένη.
Ετοιμάζουμε τα υλικά της πίτσας, κόβοντας το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τις πιπεριές και τις αγκινάρες σε κομματάκια. Κόβουμε και τις ελιές σε μικρές φετούλες.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε πίτα 2 κουταλιές του γλυκού από τη σάλτσα ταχινιού και μετά προσθέτουμε τα κομμένα υλικά με τη σειρά, συνδυάζοντάς τα όπως θέλουμε.
Πασπαλίζουμε από πάνω με 1 κουταλιά γλυκού τριμμένη φέτα και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου