Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Σουβλάκι με αγκινάρα και μπακαλιάρο

Υλικά: (για 4 σουβλάκια)

-600 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-2+2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-6 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
-1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
-4 καλαμάκια ξύλινα, μουσκεμένα για 1 ώρα

Για τη σάλτσα:
-6 αμπελόφυλλα μικρά και τρυφερά, ψιλοκομμένα
-6 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
-1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
-2 κουτ. σούπας κάπαρη
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
-3 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
-1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Eκτέλεση:

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια που μπορούν να περαστούν σε ξυλάκι για σουβλάκι. Τα στεγνώνουμε και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βράζουμε τις αγκινάρες σε κατσαρολάκι με νερό και τον χυμό λεμονιού για 4 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Περνάμε εναλλάξ τις αγκινάρες και τον μπακαλιάρο στα ξυλάκια. Ετοιμάζουμε τη φωτιά στο γκριλ ή τον φούρνο στους 220°C. Περνάμε τα σουβλάκια με λίγο από το μείγμα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου