Υλικά:
2 ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ. καρδιές αγκινάρας, φρέσκιες ή κονσέρβα στραγγισμένες
1/2 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. ψημένα καρύδια, ψιλοκομμένα
1/2 λεμόνι, στυμμένο και ξυσμένο
1/4 φλιτζ. συν 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 χοντρές φέτες τσιαπάτα ή χωριάτικο ψωμί
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο. Κόψε σε χοντρά κομμάτια τις ντομάτες και το σκόρδο. Βάλ' τα στο μούλτι μαζί με τις καρδιές αγκινάρας, τα καρύδια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτύπησέ τα να ανακατευτούν, αλλά να μην γίνουν εντελώς πολτός.
Βάλε τις φέτες ψωμιού σε ταψί και ψήσ' τες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Πέρασε ελαφρά με το πινέλο τις φέτες με το 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Άπλωσε το μείγμα ντομάτας και αγκινάρας από πάνω και σερβίρισε.
2 ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ. καρδιές αγκινάρας, φρέσκιες ή κονσέρβα στραγγισμένες
1/2 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. ψημένα καρύδια, ψιλοκομμένα
1/2 λεμόνι, στυμμένο και ξυσμένο
1/4 φλιτζ. συν 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 χοντρές φέτες τσιαπάτα ή χωριάτικο ψωμί
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο. Κόψε σε χοντρά κομμάτια τις ντομάτες και το σκόρδο. Βάλ' τα στο μούλτι μαζί με τις καρδιές αγκινάρας, τα καρύδια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτύπησέ τα να ανακατευτούν, αλλά να μην γίνουν εντελώς πολτός.
Βάλε τις φέτες ψωμιού σε ταψί και ψήσ' τες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Πέρασε ελαφρά με το πινέλο τις φέτες με το 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Άπλωσε το μείγμα ντομάτας και αγκινάρας από πάνω και σερβίρισε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου