Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Αγκινάρα, ένα τρόφιμο με διουρητικές ιδιότητες

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που λειτουργούν ως φυσικά διουρητικά και βοηθούν στο να διατηρηθούν τα επίπεδα νερού στο σώμα στα βέλτιστα επίπεδα και εξαλείφουν τα ανεπιθύμητα υγρά.

Η αγκινάρα είναι μια τροφή γνωστή από παλιά για τις διουρητικές της ιδιότητες. Είναι πλούσια σε διουρητικά συστατικά ικανά να απομακρύνουν την περίσσεια υγρών από το σώμα. Τα λιπαρά οξέα όπως χλωρογενικό οξύ, ασκορβικό οξύ και καφεϊκό οξύ σε συνδυασμό με την κυναρίνη αλλά και τα ανόργανα συστατικά όπως κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο την καθιστούν ένα κύριο μέσο για την αύξηση της ούρησης.

Αυτή η ιδιότητά της μπορεί να φανεί χρήσιμη σε καταστάσεις όπου είναι επιθυμητή η αύξηση της παραγωγής των ούρων. Τέτοιες μπορεί να είναι η κατακράτηση υγρών, η παχυσαρκία, ρευματισμοί, υπέρταση, πέτρες στα νεφρά, περίσσεια ουρικού οξέος, πρήξιμο κατά τη διάρκεια του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου κ.α.

Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και πολύ νερό βοηθώντας σε καταστάσεις παχυσαρκίας. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, κατάλληλο για ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος. Πλούσια σε κάλιο αντισταθμίζει τα τα υψηλά επίπεδα νατρίου στο σώμα που προκαλούν κατακράτηση υγρών.

Χρησιμοποιώντας φυσικά διουρητικά για την αντιμετώπιση της περίσσειας υγρών στο σώμα είναι προτιμότερο από την χρήση τεχνητών φαρμάκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου