Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

7 αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει η αγκινάρα

Μια μελέτη του 2004 από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι αγκινάρες ήταν ένα από τα κορυφαία λαχανικά σε συνολικά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι οι αγκινάρες έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό και κατέχουν την έβδομη θέση σε μια μελέτη των επιπέδων αντιοξειδωτικών σε 1.000 διαφορετικά τρόφιμα.
Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

Κερσετίνη
Ένα φλαβονοειδές που λειτουργεί ως ένα αντικαρκινογόνο και αντιοξειδωτικό για την προστασία από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.
Ρουτίνη
Ένα φλαβονοειδές που προάγει την υγεία των αγγείων, βοηθά στην πρόληψη του πολλαπλασιασμού των κυττάρων που σχετίζονται με τον καρκίνο και έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες.
Ανθοκυάνες
Χρωστικές σε αγκινάρες που συνδέονται με τον χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, την υγεία του ουροποιητικού, την λειτουργία της μνήμης και της υγιούς γήρανσης.
Γαλλικό οξύ
Ένα αντιοξειδωτικό που βρέθηκε επίσης στο κόκκινο κρασί και στο μαύρο τσάι. Έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.
Λουτεολίνη και κυναρίνη
Αντιοξειδωτικά που μειώνουν την χοληστερόλη και βοηθούν στην αναγέννηση του ηπατικού ιστού
Καφεϊκό και χλωρογενικό οξύ
Περιέχουν αντικαρκινικές, αντιικές και αντιμικροβιακες ιδιότητες. Επίσης μειώνουν την κακή χοληστερόλη
Σιλυμαρίνη
Αυτό το αντιοξειδωτικό βοηθά στην αναγέννηση και ανάπτυξη των ιστών του ήπατος

Οι αγκινάρες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τους αμυντικούς μηχανισμούς ισχυρούς κατά του καρκίνου, της γήρανσης, των καρδιακών παθήσεων, και των ασθενειών. Θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα μειώσει την χοληστερόλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου