Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μακαρονάδα με αγκινάρες

Υλικά:

3 αγκινάρες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό, ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
½ κιλό ζυμαρικά
τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαΐντανό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ξανθύνουν προσθέτουμε της αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό - περίπου ένα ποτήρι - και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, περίπου 15 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
Τρία λεπτά πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου