Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μεγάλο φόβο όλων σχεδόν των γυναικών, ειδικά εκείνων που έχουν κληρονομική προδιάθεση στη νόσο. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες τροφές, μεταξύ των οποίων η αγκινάρα που προλαμβάνουν την εμφάνιση καρκίνου, ενώ περιορίζουν την πιθανότητα μεταστάσεων
Σύμφωνα με μελέτες, το εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας, συμβάλλει επίσης στον κυτταρικό θάνατο και μειώνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων σε πολλούς τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού. Μια ιταλική μελέτη, αποκάλυψε ότι τα φλαβονοειδή στις αγκινάρες μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Εκχύλισμα αγκινάρας έχει δειχθεί να αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό και επάγει την απόπτωση σε τριπλά αρνητικά κύτταρα καρκίνου του μαστού στο εργαστήριο. Τα φλαβονοειδή συστατικά της αγκινάρας έχουν δειχθεί ότι επάγουν απόπτωση σε μια ποικιλία από κυτταρικές σειρές νεοπλάσματος μαστού. Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού ήταν μειωμένος με την αύξηση της πρόσληψης των απιγενίνη και λουτεολίνη, μεταξύ άλλων φλαβονοειδων της αγκινάρας. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι και άλλα συστατικά της αγκινάρας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα καρκινοπροστατευτικές επιδράσεις των απιγενίνη και λουτεολίνη .
Εκχύλισμα αγκινάρας έχει δειχθεί να αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό και επάγει την απόπτωση σε τριπλά αρνητικά κύτταρα καρκίνου του μαστού στο εργαστήριο. Τα φλαβονοειδή συστατικά της αγκινάρας έχουν δειχθεί ότι επάγουν απόπτωση σε μια ποικιλία από κυτταρικές σειρές νεοπλάσματος μαστού. Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού ήταν μειωμένος με την αύξηση της πρόσληψης των απιγενίνη και λουτεολίνη, μεταξύ άλλων φλαβονοειδων της αγκινάρας. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι και άλλα συστατικά της αγκινάρας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα καρκινοπροστατευτικές επιδράσεις των απιγενίνη και λουτεολίνη .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου