Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τριβελάκι με αγκινάρα και φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά:

Τριβελάκι  (500γρ.)
Τοματίνια κομμένα στην μέση (20)
Ελαιόλαδο (3 κ.σ.)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζάχαρη (1 πρέζα)
Καρδιές αγκινάρας (6)
Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (3)
Ελιές (20)
Αλάτι
Κάπαρη (1 κ.σ.)
Ψιλοκομμένο μαϊντανό (1 κ.σ.)

Εκτέλεση:

Βράζετε τo τριβελάκι για 9 λεπτά σε νερό που έχετε προσθέσει μία κουταλιά χοντρό αλάτι.
Όταν έχει βράσει και είναι έτοιμο το σουρώνετε και το περιχύνετε με κρύο νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτετε τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Μόλις οι αγκινάρες αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτετε και τα τοματίνια και πασπαλίζετε με την ζάχαρη.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τις ελιές την κάπαρη και τα βρασμένα ζυμαρικά και με την βοήθεια μιας κουτάλας συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάνε παντού όλα τα υλικά.
Προσθέτετε στο φαγητό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου