Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τρυφερές καρδιές από αγκινάρα

Υλικά:

8 καρδιές αγκινάρας
8 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο
½ φλιτζάνι φρυγανιά
λάδι ελιάς
αλατοπίπερο.

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις αγκινάρες σε μια ρηχή κατσαρόλα (προσοχή, το σκεύος μας θα χρειαστεί στο τέλος να μπει στο φούρνο). Αλατοπιπερώνουμε άφοβα. Παραγεμίζουμε τις καρδιές -όχι ξέχειλες- με ψιλοκομμένο σκόρδο και άνηθο. Στην κατσαρόλα έχουμε ήδη βάλει ένα δαχτυλάκι νερό. Περιχύνουμε με λίγο λάδι ελιάς. Αχνίζουμε το φαγητό -χαμηλή φωτιά, σκεπαστή η κατασαρόλα- ένα τέταρτο της ώρας. Διαπιστώνοντας πως οι αγκινάρες τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε τις γεμιστές καρδιές μας με τη γαλέτα. Στο καυτό γκριλ του φούρνου ώσπου να ροδοψηθεί η φρυγανιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου