1) Ενίσχυση ηπατικής λειτουργίας & πέψης
Η υψηλή περιεκτικότητα σε σιλυμαρίνη και κυναρίνη, κάνει το συκώτι σας να αγαπά τις αγκινάρες. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι ενώσεις μπορεί να επιταχύνουν την αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος.
Ως ένα φυσικό διουρητικό και χολερετικό, οι αγκινάρες διεγείρουν την παραγωγή χολής. Βελτιώνεται η λειτουργία της χοληδόχου κύστης για τη συνολική βελτίωση της πέψης.
Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της αγκινάρας στο συκώτι σας είναι ότι είναι μια φυσική άμυνα ενάντια στην τοξικότητα του ήπατος. Προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα από τη ζημία που προκαλείται από εξωτερικούς ρύπους, καρκινογόνες ουσίες και τοξίνες .
2) Η αντιοξειδωτική δύναμη της αγκινάρας μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) οι αγκινάρες περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό.
Σε μια ανασκόπηση από τις 100 πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, οι αγκινάρες ήρθαν στο νούμερο επτά! Μαζί με τις ευεργετικές ουσίες του ήπατος σιλυμαρίνη και κυναρίνη, οι αγκινάρες περιέχουν επίσης κερσετίνη, ρουτίνη και ανθοκυανίνες.
Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι ενώσεις αυξάνουν την έκκριση χολής και βελτιώνει το πώς το σώμα σας χρησιμοποιεί τη χοληστερόλη. Το αποτέλεσμα είναι να μειώσει την LDL, «κακή» χοληστερόλη, και να αυξήσει την HDL, «καλή» χοληστερόλης.
Οι αγκινάρες βαθμολογήθηκαν επίσης εννέα φορές πιο ευεργετικές από τη βιταμίνη C.
Έχουν μια καταπληκτική ικανότητα να καταπολεμούν την οξείδωση που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Αναρίθμητες μελέτες έχουν συνδέσει το οξειδωτικό στρες για την ανάπτυξη πολλών σοβαρών ασθενειών - συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και νευροεκφυλιστικών ασθένειών.
3) Άφθονες βιταμίνες & μέταλλα
Η υψηλή περιεκτικότητα σε σιλυμαρίνη και κυναρίνη, κάνει το συκώτι σας να αγαπά τις αγκινάρες. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι ενώσεις μπορεί να επιταχύνουν την αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος.
Ως ένα φυσικό διουρητικό και χολερετικό, οι αγκινάρες διεγείρουν την παραγωγή χολής. Βελτιώνεται η λειτουργία της χοληδόχου κύστης για τη συνολική βελτίωση της πέψης.
Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της αγκινάρας στο συκώτι σας είναι ότι είναι μια φυσική άμυνα ενάντια στην τοξικότητα του ήπατος. Προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα από τη ζημία που προκαλείται από εξωτερικούς ρύπους, καρκινογόνες ουσίες και τοξίνες .
2) Η αντιοξειδωτική δύναμη της αγκινάρας μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) οι αγκινάρες περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό.
Σε μια ανασκόπηση από τις 100 πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, οι αγκινάρες ήρθαν στο νούμερο επτά! Μαζί με τις ευεργετικές ουσίες του ήπατος σιλυμαρίνη και κυναρίνη, οι αγκινάρες περιέχουν επίσης κερσετίνη, ρουτίνη και ανθοκυανίνες.
Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι ενώσεις αυξάνουν την έκκριση χολής και βελτιώνει το πώς το σώμα σας χρησιμοποιεί τη χοληστερόλη. Το αποτέλεσμα είναι να μειώσει την LDL, «κακή» χοληστερόλη, και να αυξήσει την HDL, «καλή» χοληστερόλης.
Οι αγκινάρες βαθμολογήθηκαν επίσης εννέα φορές πιο ευεργετικές από τη βιταμίνη C.
Έχουν μια καταπληκτική ικανότητα να καταπολεμούν την οξείδωση που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Αναρίθμητες μελέτες έχουν συνδέσει το οξειδωτικό στρες για την ανάπτυξη πολλών σοβαρών ασθενειών - συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και νευροεκφυλιστικών ασθένειών.
3) Άφθονες βιταμίνες & μέταλλα
Φυλλικό οξύ
Βιταμίνες C και Κ
Μαγγάνιο
Χαλκός
Φώσφορος
Οι αγκινάρες καταπολεμούν τον καρκίνο
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στην Ιταλία, μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα αγκινάρες μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν απόπτωση (αυθόρμητη θάνατο των κυττάρων) σε καρκινικά κύτταρα και αναστέλλουν την ανάπτυξη των ανώμαλων κυττάρων.
Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει φυσικά αντικαρκινικά οφέλη στις αγκινάρες στην θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη , του καρκίνου του μαστού και της λευχαιμίας.
Μία πολλά υποσχόμενη μελέτη στη Γερμανία ανέφερε ότι το εκχύλισμα αγκινάρας σταμάτησε τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων λευχαιμίας, σκότωσε τα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα και επιβράδυνε την ανάπτυξη της νόσου.
Βιταμίνες C και Κ
Μαγγάνιο
Χαλκός
Φώσφορος
Οι αγκινάρες καταπολεμούν τον καρκίνο
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στην Ιταλία, μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα αγκινάρες μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν απόπτωση (αυθόρμητη θάνατο των κυττάρων) σε καρκινικά κύτταρα και αναστέλλουν την ανάπτυξη των ανώμαλων κυττάρων.
Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει φυσικά αντικαρκινικά οφέλη στις αγκινάρες στην θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη , του καρκίνου του μαστού και της λευχαιμίας.
Μία πολλά υποσχόμενη μελέτη στη Γερμανία ανέφερε ότι το εκχύλισμα αγκινάρας σταμάτησε τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων λευχαιμίας, σκότωσε τα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα και επιβράδυνε την ανάπτυξη της νόσου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου