Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό 10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
Υλικά για τη γέμιση:
250 ml νερό 10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
Υλικά για τη γέμιση:
30 γρ. μανιτάρια champignon (2 τεμ.)
180 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
80 γρ. ζαμπόν (4 φέτες)
200 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
6 τεμ. αγκινάρες
1 πρέζα αλάτι
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
50 γρ. ελιές μαύρες (10 τεμ. χωρίς κουκούτσι)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε τέσσερα ταψάκια διαμέτρου 22 εκατοστών αφού προηγουμένως τα λαδώσουμε ή στρώνουμε μια λαδόκολα.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες με μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι. Αδειάζουμε στο κέντρο της κάθε πίτσας μια ποσότητα ντομάτας και την εξαπλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας μια περίμετρο 1 εκατοστού στις άκρες.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τη βάζουμε ομοιόμορφα πάνω από τις πίτσες.
Στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε πίτσα με τις καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες σε τέσσερις φέτες, τις μαύρες ελιές κομμένες στη μέση, το ζαμπόν και τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε τέσσερις λωρίδες.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
180 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
80 γρ. ζαμπόν (4 φέτες)
200 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
6 τεμ. αγκινάρες
1 πρέζα αλάτι
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
50 γρ. ελιές μαύρες (10 τεμ. χωρίς κουκούτσι)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε τέσσερα ταψάκια διαμέτρου 22 εκατοστών αφού προηγουμένως τα λαδώσουμε ή στρώνουμε μια λαδόκολα.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες με μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι. Αδειάζουμε στο κέντρο της κάθε πίτσας μια ποσότητα ντομάτας και την εξαπλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας μια περίμετρο 1 εκατοστού στις άκρες.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τη βάζουμε ομοιόμορφα πάνω από τις πίτσες.
Στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε πίτσα με τις καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες σε τέσσερις φέτες, τις μαύρες ελιές κομμένες στη μέση, το ζαμπόν και τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε τέσσερις λωρίδες.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου