Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Κριθαράκι σε σούπα με αγκινάρες

Υλικα:

160 γρ ζυμαρικά κριθαράκι
250 γρ αγκινάρες κομμένες σε φέτες
100 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
50 γρ αλεύρι
100 ml ζωμό
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ροδίστε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, αφαιρέστε το και προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Σοτάρετε τις αγκινάρες σε μία κατσαρόλα, σβήστε με το κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί και αρωματίστε με το δεντρολίβανο.
Προσθέστε αλεύρι, ντομάτα, ανακατέψτε, προσθέστε λίγο ζωμό, αλατοπιπερώστε και βράστε για 10 λεπτά.
Βράστε το κριθαράκι στη σούπα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου