Τρίτη 13 Μαΐου 2014

2 έρευνες που επιβεβαιώνουν τα αντικαρκινικά οφέλη της αγκινάρας

Υπάρχουν πολλά ισχυρά αντιοξειδωτικά στις αγκινάρες, που οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλουν στην πρόληψη και τη διαχείριση του καρκίνου του προστάτη, του καρκίνου του μαστού, και τη λευχαιμία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ρουτίνη, η κερσετίνη και το γαλλικό οξύ που βρίσκονται στο εκχύλισμα φύλλων αγκινάρας είναι σε θέση να προκαλέσουν την απόπτωση (κυτταρικός θάνατος) και να μειώσουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.


Σε έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Comenius στη Σλοβακία, εκχύλισμα φύλλων αγκινάρας μελετήθηκε για την ικανότητά του να αναστέλλει την ανάπτυξη των λευχαιμικών κυττάρων. Επί μία περίοδο 24 ωρών, τα κύτταρα λευχαιμίας υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με μία ποικιλία συγκεντρώσεων του εκχυλίσματος φύλλων αγκινάρας, με τα αποτελέσματα να υποδηλώνουν ότι αυτό εξασκεί μία αντιπολλαπλασιαστική δραστικότητα επί κυττάρων λευχαιμίας, ενώ επάγει απόπτωση αυτών των κυττάρων.  Επιπλέον, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Georg-August στη Γερμανία, δήλωσαν ότι πολλά φυτοχημικά στις αγκινάρες βοηθούν να μπλοκάρουν την έκκριση των παραγόντων του καρκίνου, αναστέλλοντας έτσι την αγγειογένεση που σχετίζεται με τον καρκίνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου