Yλικά:
8 αγκινάρες
2 λεμόνια
Αλάτι-πιπέρι
75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Για την μπεσαμέλ:
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
50 γρ. αλεύρι
8 αγκινάρες
2 λεμόνια
Αλάτι-πιπέρι
75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Για την μπεσαμέλ:
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
50 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο φρέσκο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Βράζουμε το γάλα με το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να πήξει.
Εκτέλεση:
Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και τους το χνούδι και βάζουμε λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε νερό με αλάτι και τον χυμό ενός λεμονιού. Μετά φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Στο τέλος, τοποθετούμε τις αγκινάρες σφιχτά σε ένα πυρέξ ,τις γεμίζουμε με την μπεσαμελ και τις ραντίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Βράζουμε το γάλα με το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να πήξει.
Εκτέλεση:
Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και τους το χνούδι και βάζουμε λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε νερό με αλάτι και τον χυμό ενός λεμονιού. Μετά φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Στο τέλος, τοποθετούμε τις αγκινάρες σφιχτά σε ένα πυρέξ ,τις γεμίζουμε με την μπεσαμελ και τις ραντίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου