Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αγκινάρες με κιμά και κάπαρη

Υλικά:

500 γρ. πάτους από αγκινάρες
400 γρ. κιμά χοιρινό – μοσχαρίσιο
½ ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
2 πατάτες κομμένες σε καρέ
50 γρ. κάπαρη
2 μεγάλα καρότα εμινσέ
2 αυγά
80 ml ελαιόλαδο
70 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο
χυμό 3 λεμονιών
αλάτι
πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τον κιμά με το ένα αυγό, το ψιλοκομμένο άνηθο, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τα 40 ml. από το ελαιόλαδο. Καθώς ζυμώνετε τον κιμά, προσθέτετε τρεις κουταλιές νερό. Στρώνετε σε μία κατσαρόλα τα μισά λαχανικά. Προσθέτετε τους πάτους αγκινάρας αφού τους έχετε γεμίσει με τον κιμά και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτετε και την κάπαρη ψιλοκομμένη από πάνω. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζετε με νερό. Βράζετε για 30 λεπτά περίπου. Με τα υπόλοιπα αυγά και το λεμόνι φτιάχνετε ένα αυγολέμονο και το ενσωματώνετε με τις αγκινάρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου