Υλικά:
100 γρ. ρόκα (1 ματσάκι)
100 γρ. τυρί πεκορίνο
350 γρ. κουκιά φρέσκα (καθαρισμένα)
3 τεμ. αγκινάρες
Μισό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, το κοτσάνι και τα εσωτερικά «γένια» μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά. Τις κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες και κατόπιν τις βάζουμε να μαριναριστούν με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τη ρόκα σε κρύο νερό και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά χωρίς να την πιέσουμε για να μείνουν τα φύλλα της ζωντανά.
Σε βραστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα κουκιά για 2 λεπτά και αμέσως τα ψύχουμε με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε από το πικρό εξωτερικό περίβλημά τους.
Κόβουμε το τυρί σε μικρές λωρίδες ή κύβους. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα και πάνω τοποθετούμε τις καρδιές της αγκινάρας, τα φασόλια και το τυρί πεκορίνο. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε
100 γρ. ρόκα (1 ματσάκι)
100 γρ. τυρί πεκορίνο
350 γρ. κουκιά φρέσκα (καθαρισμένα)
3 τεμ. αγκινάρες
Μισό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, το κοτσάνι και τα εσωτερικά «γένια» μέχρι να φτάσουμε στην καρδιά. Τις κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες και κατόπιν τις βάζουμε να μαριναριστούν με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τη ρόκα σε κρύο νερό και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά χωρίς να την πιέσουμε για να μείνουν τα φύλλα της ζωντανά.
Σε βραστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα κουκιά για 2 λεπτά και αμέσως τα ψύχουμε με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε από το πικρό εξωτερικό περίβλημά τους.
Κόβουμε το τυρί σε μικρές λωρίδες ή κύβους. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα και πάνω τοποθετούμε τις καρδιές της αγκινάρας, τα φασόλια και το τυρί πεκορίνο. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου