Κλινικές και πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αγκινάρας μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία χρόνιων πεπτικών προβλημάτων συμπεριλαμβανομένων ευερέθιστου στομάχου, νευρικής γαστροπάθειας, μετεωρισμού, και ευερέθιστου εντέρου.
Είναι χρήσιμες στην αγωγή για ειδικές συνθήκες ήπατος / χοληδόχου κύστης με αυξημένες τιμές λίπους του αίματος. Με την προώθηση της ροής χολής στο σώμα, αυξάνεται η πέψη των λιπών και η προστασία του εντερικού βλεννογόνου. Χολικά οξέα διεγείρουν τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου με αποτέλεσμα την καλύτερη πέψη. Η χολή μετακινεί τις τοξίνες που προσλαμβάνονται μέσω της τροφής, του νερού και του αέρα από το συκώτι για το έντερο για περαιτέρω εξάλειψη, καθιστώντας το ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Οι αγκινάρες έχει αποδειχθεί μέσω κλινικών μελετών να είναι ένα ασφαλές, μη τοξικό, φυσικό προϊόν για να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει την υψηλή χοληστερόλη. Αυξάνουν τη διάσπαση της χοληστερόλης σε χολικά άλατα, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή χολής, τη ροή και τη ρύθμιση της εσωτερικής παραγωγής της χοληστερόλης στο ήπαρ.
Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη) και αύξάνει της HDL (καλή χοληστερόλη). Μία μελέτη έδειξε μία μείωση στην ολική χοληστερόλη 18,5 και της χοληστερόλης LDL κατά 23. Αυτό το καταπληκτικό φυτό είχε πράγματι αποκτήσει ευρεία δημοτικότητα στη δεκαετία του 1950 και 60 πριν κυκλοφορήσουν τα φάρμακα με στατίνες. Περιέχουν υψηλές ποσότητες λουτεολίνη, η οποία είναι γνωστό ότι παίζει έναν ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης .
Οι αγκινάρες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τους αμυντικούς μηχανισμούς ισχυρούς κατά του καρκίνου, της γήρανσης, των καρδιακών παθήσεων, και των ασθενειών. Θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα μειώσει την χοληστερόλη.
Είναι χρήσιμες στην αγωγή για ειδικές συνθήκες ήπατος / χοληδόχου κύστης με αυξημένες τιμές λίπους του αίματος. Με την προώθηση της ροής χολής στο σώμα, αυξάνεται η πέψη των λιπών και η προστασία του εντερικού βλεννογόνου. Χολικά οξέα διεγείρουν τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου με αποτέλεσμα την καλύτερη πέψη. Η χολή μετακινεί τις τοξίνες που προσλαμβάνονται μέσω της τροφής, του νερού και του αέρα από το συκώτι για το έντερο για περαιτέρω εξάλειψη, καθιστώντας το ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Οι αγκινάρες έχει αποδειχθεί μέσω κλινικών μελετών να είναι ένα ασφαλές, μη τοξικό, φυσικό προϊόν για να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει την υψηλή χοληστερόλη. Αυξάνουν τη διάσπαση της χοληστερόλης σε χολικά άλατα, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή χολής, τη ροή και τη ρύθμιση της εσωτερικής παραγωγής της χοληστερόλης στο ήπαρ.
Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη) και αύξάνει της HDL (καλή χοληστερόλη). Μία μελέτη έδειξε μία μείωση στην ολική χοληστερόλη 18,5 και της χοληστερόλης LDL κατά 23. Αυτό το καταπληκτικό φυτό είχε πράγματι αποκτήσει ευρεία δημοτικότητα στη δεκαετία του 1950 και 60 πριν κυκλοφορήσουν τα φάρμακα με στατίνες. Περιέχουν υψηλές ποσότητες λουτεολίνη, η οποία είναι γνωστό ότι παίζει έναν ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης .
Οι αγκινάρες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τους αμυντικούς μηχανισμούς ισχυρούς κατά του καρκίνου, της γήρανσης, των καρδιακών παθήσεων, και των ασθενειών. Θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα μειώσει την χοληστερόλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου