Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αγκινάρες µε φρέσκα κουκιά

Μια παραδοσιακή συνταγή με λαχανικά που τα βρίσκουμε φρέσκα την ίδια εποχή.

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αγκινάρες
600 γραμμ. φρέσκα κουκιά
7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μάραθο
1 κ.σ. αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι και 1 λεμόνι στυμένο (για να μη μαυρίσουν). 

2. Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5΄. Τα στραγγίζουμε. Αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν όσο θα βράζουν με τις αγκινάρες.

3. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3΄-4΄ το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες και τα κουκιά.

4. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. τσαγιού νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄. 

5. Διαλύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τα αγκιναροκουκιά και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου