Υλικά:
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
Ζωμό κοτόπουλου (Όσο χρειαστεί ώστε να τις σκεπάζει και να μην γίνει πολύ πηχτή η σούπα περίπου 500 μλ )
1 φλ crème fraise
1 κρεμμύδι
Ζωμό κοτόπουλου (Όσο χρειαστεί ώστε να τις σκεπάζει και να μην γίνει πολύ πηχτή η σούπα περίπου 500 μλ )
1 φλ crème fraise
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη Μπαγκέτα
Γραβιέρα τριμμένη
Λίγη Μπαγκέτα
Γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελάχιστα σε λίγο ελαιόλαδο. Έχουμε καθαρίσει τις αγκινάρες μας (εγώ χρησιμοποιώ και τα κοτσάνια όταν είναι κατάλληλα) και τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε την σούπα να βράσει ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μόλις η σουπα είναι έτοιμη την πολτοποιούμε με το μπλέντερ και ρίχνουμε την κρέμα. Στο σημείο αυτό αλατοπιπερωνουμε και δοκιμάζουμε. Παράλληλα έχουμε κόψει φέτες από την μπαγκέτα τις έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και έχουμε βάλει από πάνω την τριμμένη γραβιέρα. Τις βάζουμε στο γκριλ για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε την σούπα με μια μπρουσκετα γραβιέρας στην μέση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου