Υλικά: για 8-10 άτομα
10 αγκινάρες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
7 φλιτζάνια νερό
500γρ. ρύζι για πιλάφι
2 λεμόνια
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
10 αγκινάρες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
7 φλιτζάνια νερό
500γρ. ρύζι για πιλάφι
2 λεμόνια
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες, τα σοτάρουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα έξι φλιτζάνια νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Μόλις το φαγητό πάρει βράση, βάζουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό.
- Του προσθέτουμε 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με πιρούνι.
- Για να το σερβίρουμε, το βάζουμε σε φόρμα, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού ή με αγκινάρες. ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΤΗΝΟΥ SUPERFOODS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου