Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΤΑΡΑΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Υλικά

  • 150 γρ. ταραμά λευκό
  • 300 γρ. Τηνιακές Αγκινάρες
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:
 
  • Βράζουμε τις αγκινάρες σε χαμηλή φωτιά και με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Λιώνουμε σε μεγάλο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με τον χυμό του ενός λεμονιού και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.
  • Προσθέτουμε τον ταραμά και τις Τηνιακές αγκινάρες και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να θυμίζει μους.
  • Αν υπάρχουν κομμάτια από την αγκινάρα που «κρατάνε», περνάμε το μείγμα από μια σήτα λεπτή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι και ξαναχτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό ακόμη.
  • Δοκιμάζουμε την ταραμοσαλάτα και προσθέτουμε πιπέρι, λεμόνι και λάδι σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.


Είναι νόστιμος και προτότυπος μεζές για την Καθαρά Δευτέρα που έρχεται και όχι μόνο!!!!!!
Συνοδέψτε με Τηνιακό Ρακί.

 
http://www.superfoods.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου