Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Με ποιό τρόπο οι αγκινάρες μειώνουν τη χοληστερίνη

Οί ερευνητές αναφέρουν ότι οι αγκινάρες επηρεάζουν την παραγωγή χοληστερόλης στο σώμα. Η ένωση κυναρίνη ταυτοποιείται ως το φυτοθρεπτικό συστατικό που παίζει καθοριστικό ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκτός από την κυναρίνη, και την λουτεολίνη και άλλα συστατικά μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης.

Οι αγκινάρες μπορούν να αποτρέψουν την συσσώρευση χοληστερόλης μέσω πολλών οδών, ωστόσο δύο σημαντικοί μηχανισμοί είναι σαφώς προσδιορισμένοι. Ένας μηχανισμός είναι με αναστολή της δράσης των ενζύμων που συμμετέχουν στην παραγωγή της χοληστερόλης στο ήπαρ. Η δεύτερη οδός είναι να αυξήσει την παραγωγή της χολής που με τη σειρά εξαλείφει περισσότερη χοληστερόλη από το σώμα.

Και, τέλος, ένα άλλο σημαντικό για την υγεία της καρδιάς όφελος που συνδέεται με την αγκινάρα είναι ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της οξείδωσης της χοληστερόλης και των λιποπρωτεϊνών - το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου