Yλικά:
-8 αγκινάρες
-700 ml ζωμό κότας
-1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 πατάτα κομμένη σε φέτες
-1 πράσο κομμένο σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
-1 ματσάκι άνηθο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια, την πατάτα και το πράσο, και τα μαραίνουμε όλα μαζί για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κότας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Πολτοποιούμε τη σούπα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο ψιλοκομμένο, και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή.
-8 αγκινάρες
-700 ml ζωμό κότας
-1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 πατάτα κομμένη σε φέτες
-1 πράσο κομμένο σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
-1 ματσάκι άνηθο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια, την πατάτα και το πράσο, και τα μαραίνουμε όλα μαζί για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κότας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Πολτοποιούμε τη σούπα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο ψιλοκομμένο, και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου