Υλικά:
Ζωμό κοτόπουλο: 3 κούπες
Κρόκος Κοζάνης: 1/2 κουταλάκι τσαγιού νήματα (σαφράν)
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας
Βούτυρο: 1 κουταλιά σούπας
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ρύζι: 1 1/2 κούπα (αρμπόριο ή καρολίνα)
Καρδιές αγκινάρας: 500 γρ. κομμένες στα 4 (φρέσκες ή κατεψυγμένες - ξεπαγωμένες)
Τριμμένη παρμεζάνα: 1/2 κούπα (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας)
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Εκτέλεση:
1. Βράζετε το ζωμό και προσθέτετε τον κρόκο. Διατηρείτε το ζωμό ζεστό (μπορείτε να τον αφήσετε μόλις να σιγοβράζει).
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα μαραίνετε να μαλακώσουν, χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτετε τις αγκινάρες και μαγειρεύετε άλλα 2 -3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε και το ρύζι και ανακατεύετε για άλλο 1 λεπτό.
3. Προσθέτετε το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτετε με μια κουτάλα σούπας το ζωμό. Αφήνετε να απορροφηθεί, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτετε κι άλλο ζωμό και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός.
4. Προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε, δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και σερβίρετε αμέσως.
Ζωμό κοτόπουλο: 3 κούπες
Κρόκος Κοζάνης: 1/2 κουταλάκι τσαγιού νήματα (σαφράν)
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας
Βούτυρο: 1 κουταλιά σούπας
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ρύζι: 1 1/2 κούπα (αρμπόριο ή καρολίνα)
Καρδιές αγκινάρας: 500 γρ. κομμένες στα 4 (φρέσκες ή κατεψυγμένες - ξεπαγωμένες)
Τριμμένη παρμεζάνα: 1/2 κούπα (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας)
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Εκτέλεση:
1. Βράζετε το ζωμό και προσθέτετε τον κρόκο. Διατηρείτε το ζωμό ζεστό (μπορείτε να τον αφήσετε μόλις να σιγοβράζει).
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα μαραίνετε να μαλακώσουν, χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτετε τις αγκινάρες και μαγειρεύετε άλλα 2 -3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε και το ρύζι και ανακατεύετε για άλλο 1 λεπτό.
3. Προσθέτετε το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτετε με μια κουτάλα σούπας το ζωμό. Αφήνετε να απορροφηθεί, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτετε κι άλλο ζωμό και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός.
4. Προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε, δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου