Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πόσα αντιοξειδωτικά λαμβάνουμε τρώγοντας αγκινάρες;

Οι αγκινάρες περιέχουν πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προάγουν την ανθρώπινη υγεία. Μερικά από τα πιο σημαντικά επισημαίνονται παρακάτω:
Κερσετίνη
Ένα φλαβονοειδές που λειτουργεί ως ένα αντικαρκινογόνο και αντιοξειδωτικό για την προστασία από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.
Ρουτίνη
Ένα φλαβονοειδές που προάγει την υγεία των αγγείων, βοηθά στην πρόληψη του πολλαπλασιασμού των κυττάρων που σχετίζονται με τον καρκίνο και έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες.
Ανθοκυάνες
Χρωστικές σε αγκινάρες που συνδέονται με τον χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, την υγεία του ουροποιητικού, την λειτουργία της μνήμης και της υγιούς γήρανσης.
Γαλλικό οξύ
Ένα αντιοξειδωτικό που βρέθηκε επίσης στο κόκκινο κρασί και στο μαύρο τσάι. Έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.
Λουτεολίνη και κυναρίνη
Αντιοξειδωτικά που μειώνουν την χοληστερόλη και βοηθούν στην αναγέννηση του ηπατικού ιστού
Καφεϊκό και χλωρογενικό οξύ
Περιέχουν αντικαρκινικές, αντιικές και αντιμικροβιακες ιδιότητες. Επίσης μειώνουν την κακή χοληστερόλη
Σιλυμαρίνη
Αυτό το αντιοξειδωτικό βοηθά στην αναγέννηση και ανάπτυξη των ιστών του ήπατος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου