Μπορεί η θέρμανση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να επηρεάσει την αντιοξειδωτική και τη συνολική θρεπτική αξία της αγκινάρας;
Η θέρμανση έχει μια ποικίλη επίδραση στην περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες των τροφίμων - που επηρεάζει αρνητικά ορισμένες τροφές και επηρεάζει θετικά άλλες. Ωστόσο η έρευνα δείχνει ότι το μαγείρεμα της αγκινάρας (π.χ., φούρνο μικροκυμάτων, βραστό) αυξάνει τη συνολική περιεκτικότητα της σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Για να διατηρήσετε τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε οποιαδήποτε λαχανικά, χρησιμοποιήστε μεθόδους μαγειρέματος όπως στον ατμό ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Η θέρμανση έχει μια ποικίλη επίδραση στην περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες των τροφίμων - που επηρεάζει αρνητικά ορισμένες τροφές και επηρεάζει θετικά άλλες. Ωστόσο η έρευνα δείχνει ότι το μαγείρεμα της αγκινάρας (π.χ., φούρνο μικροκυμάτων, βραστό) αυξάνει τη συνολική περιεκτικότητα της σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Για να διατηρήσετε τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε οποιαδήποτε λαχανικά, χρησιμοποιήστε μεθόδους μαγειρέματος όπως στον ατμό ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου