Υλικά:
4 μεγάλες αγκινάρες
¼ φλιτζάνι βαλσάμικο
¼ φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση:
Από βραδύς κόβουμε τις αγκινάρες από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε και τις βράζουμε 5 με 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν
Όταν κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση και καθαρίζουμε το κέντρο τους από τις μυτούλες
Φτιάχνουμε μαρινάτα με τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε τις αγκινάρες μέσα και τις αφήνουμε για όλο το βράδυ στο ψυγείο. Εάν δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να τις αφήσουμε τουλάχιστον για 2 ώρες να σταθούν αλλά η γεύση τους δεν θα είναι δυνατή
Για να τις ψήσουμε, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε από τη μεριά της κοπής στη σχάρα ψηλά από τη φωτιά, για 6-7 λεπτά περίπου. Μπορούμε να τις ραντίζουμε ενδιάμεσα με λίγο από τη μαρινάτα μας. Είναι έτοιμες όταν έχουν «καρβουνιάσει» οι άκρες από τα φύλα τους.
Σερβίρεται αμέσως. Για να τις απολαύσετε ξεκινάτε από τα φύλα, τρώγοντας τη βάση τους και περνώντας στην καρδιά.
4 μεγάλες αγκινάρες
¼ φλιτζάνι βαλσάμικο
¼ φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση:
Από βραδύς κόβουμε τις αγκινάρες από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε και τις βράζουμε 5 με 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν
Όταν κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση και καθαρίζουμε το κέντρο τους από τις μυτούλες
Φτιάχνουμε μαρινάτα με τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε τις αγκινάρες μέσα και τις αφήνουμε για όλο το βράδυ στο ψυγείο. Εάν δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να τις αφήσουμε τουλάχιστον για 2 ώρες να σταθούν αλλά η γεύση τους δεν θα είναι δυνατή
Για να τις ψήσουμε, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε από τη μεριά της κοπής στη σχάρα ψηλά από τη φωτιά, για 6-7 λεπτά περίπου. Μπορούμε να τις ραντίζουμε ενδιάμεσα με λίγο από τη μαρινάτα μας. Είναι έτοιμες όταν έχουν «καρβουνιάσει» οι άκρες από τα φύλα τους.
Σερβίρεται αμέσως. Για να τις απολαύσετε ξεκινάτε από τα φύλα, τρώγοντας τη βάση τους και περνώντας στην καρδιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου