Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Γιατί η αγκινάρα θα πρέπει να είναι στη λίστα με τις υπερτροφές;

Οι αγκινάρες δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι στη λίστα του καθενός με τα αγαπημένα του φαγητά. Για εκείνους που προσπαθούν να τρώνε υγιεινά ή για αυτούς που βρίσκονται σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων βρίσκονται ίσως ήδη στο διατροφολόγιό τους, πιθανόν όμως όχι στους υπόλοιπους

Ωστόσο, οι αγκινάρες είναι εξαιρετικά ευέλικτες και γεμάτες με θρεπτικά συστατικά, λέει ο Nour Zibdeh , MS RD, διατροφολόγος προπονητής στη Βόρεια Βιρτζίνια. Είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μια μέση αγκινάρα περιέχει 10 γραμμάρια, σχεδόν το ήμισυ των 25 γραμμαρίων που συνιστάται για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών. Επιπλέον οι αγκινάρες περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ενώσεις που μάχονται τις ασθένειες. Είναι επίσης ένας θησαυρός των αντιφλεγμονωδών αντιοξειδωτικών. Μια μελέτη του 2004 από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι αγκινάρες ήταν ένα από τα κορυφαία λαχανικά σε συνολικά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Περιέχουν επίσης βιταμίνες C και Κ, μαγνήσιο, κάλιο και φυλλικό οξύ. Δυστυχώς, έχουμε χάσει μερικά από τα κύρια θρεπτικά συστατικά της αγκινάρας, όταν αγνοούμε τα πέταλα και τρώμε μόνο τις καρδιές. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις μελέτες που αναφέρονται στα οφέλη υγείας από τις αγκινάρες, όπως είναι η ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερόλη και την ανακούφιση γαστρεντερικά προβλήματα, να επικεντρωθούν στο εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας . Είναι ακόμα δυνατό να πάρετε την αφθονία των θρεπτικών ουσιών από τις καρδιές, αλλά ο Nour Zibdeh λέει ότι οι αγκινάρες στο σύνολό τους δεν πρέπει να πάνε χαμένες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου