Υλικά:
3-4 αγκινάρες
To χυμό ενός λεμονιού
1 λίτρο νερό
5-6 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για την hollandaise:
3-4 αγκινάρες
To χυμό ενός λεμονιού
1 λίτρο νερό
5-6 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για την hollandaise:
20 ml λευκό ξύδι
30 ml νερό
130 γρ. φρέσκο βούτυρο
3 κρόκους αβγών
20 ml χυμό λεμονιού
Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθάρισε τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα, αλλά χωρίς να αφαιρέσεις και τα εσωτερικά. Βάλε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Στρώσε σε ένα τρυπητό και βάλε στη φωτιά να αχνιστούν και να μαλακώσουν στον ατμό
Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για την hollandaise μαζί με το ξύδι. Άφησε να κρυώσει ελαφρά
Ρίξε τους κρόκους και χτύπησε με σύρμα να γίνει ένα μείγμα. Γύρισε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε ζωηρά
Αύξησε σταδιακά τη θερμοκρασία και όταν η σος πάρει ομοιόμορφη και ελαφρώς κρεμώδη υφή κατέβασε από τη φωτιά
Λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις και ρίξε σιγά, σιγά στη σάλτσα προσέχοντας να μην κόψει. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το χυμό λεμόνι
Στρώσε τις αγκινάρες σου στο πιάτο - θα πρέπει να έχουν ανοίξει σαν τριαντάφυλλο. Γέμισε με τη σάλτσα, πασπάλισε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σέρβιρε
30 ml νερό
130 γρ. φρέσκο βούτυρο
3 κρόκους αβγών
20 ml χυμό λεμονιού
Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθάρισε τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα, αλλά χωρίς να αφαιρέσεις και τα εσωτερικά. Βάλε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Στρώσε σε ένα τρυπητό και βάλε στη φωτιά να αχνιστούν και να μαλακώσουν στον ατμό
Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για την hollandaise μαζί με το ξύδι. Άφησε να κρυώσει ελαφρά
Ρίξε τους κρόκους και χτύπησε με σύρμα να γίνει ένα μείγμα. Γύρισε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε ζωηρά
Αύξησε σταδιακά τη θερμοκρασία και όταν η σος πάρει ομοιόμορφη και ελαφρώς κρεμώδη υφή κατέβασε από τη φωτιά
Λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις και ρίξε σιγά, σιγά στη σάλτσα προσέχοντας να μην κόψει. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το χυμό λεμόνι
Στρώσε τις αγκινάρες σου στο πιάτο - θα πρέπει να έχουν ανοίξει σαν τριαντάφυλλο. Γέμισε με τη σάλτσα, πασπάλισε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σέρβιρε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου