Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Χιονισμένες αγκινάρες

Υλικά:

10 αγκινάρες 
500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
200 γρ. Edam
200 γρ. Gouda
200 γρ. Emmental
200 γρ. γραβιέρα αλμυρή
50 – 100 γρ. βούτυρο
500 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Χοντροτρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε μέσα σε μια μπασίνα. Ζεματίζουμε ή αχνίζουμε τις αγκινάρες, ανάλογα με το πόσο μαγειρεμένες τις θέλουμε (πάντως δεν τις βράζουμε). Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τις τακτοποιούμε τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με ζωμό κότας ή βοδινού και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Ένα "τσουλούφι" βούτυρο πάνω σε κάθε μία αγκινάρα, "λούσιμο" με κρέμα γάλακτος και φούρνος για 10’ στους 180 βαθμούς είναι τα τελευταία βήματα πριν να απολαύσουμε ένα χιονισμένο ανοιξιάτικο φαΐ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου