Οι βραστές αγκινάρες είναι πολύ νόστιμες και τρώγονται σκέτες σε περίοδο νηστείας αλλά και ως γαρνιτούρα σε ψάρι ή κρέας.
Υλικά:
8 αγκινάρες
2 λεμόνια μικρά
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε ολόκληρο το κοτσάνι από την αγκινάρα.
Εάν είναι τρυφερό αφήνουμε 2-3 δάχτυλα.
Αφαιρούμε όλα τα πράσινα φύλλα και την κόβουμε στην μέση.
Βγάζουμε από το κέντρο της αγκινάρας το χνούδι.
Βράζουμε για 45 λεπτά τις αγκινάρες σε κατσαρόλα με τον χυμό των λεμονιών και αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει τελείως .
Σημειώση: οι "παλιοί" έβαζαν ένα πιάτο από πάνω από τις αγκινάρες για να τις κρατάει στον πάτο τις κατσαρόλας ώστε να είναι πάντα σκεπασμένες από νερό.
Υλικά:
8 αγκινάρες
2 λεμόνια μικρά
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε ολόκληρο το κοτσάνι από την αγκινάρα.
Εάν είναι τρυφερό αφήνουμε 2-3 δάχτυλα.
Αφαιρούμε όλα τα πράσινα φύλλα και την κόβουμε στην μέση.
Βγάζουμε από το κέντρο της αγκινάρας το χνούδι.
Βράζουμε για 45 λεπτά τις αγκινάρες σε κατσαρόλα με τον χυμό των λεμονιών και αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει τελείως .
Σημειώση: οι "παλιοί" έβαζαν ένα πιάτο από πάνω από τις αγκινάρες για να τις κρατάει στον πάτο τις κατσαρόλας ώστε να είναι πάντα σκεπασμένες από νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου