Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αγκινάρες με γαρίδες

Υλικά:

- 6 μεγάλες αγκινάρες
- 1 κιλό γαρίδες
- 5 λεμόνια (στα δύο κομμάτια)
- ½ κιλό κολοκυθάκια (ροδέλες)
- 1+ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ψιλοκομ. φρέσκο κρεμμύδι
- 2 κουτ. σούπας άνηθος
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πρώτα, καθαρίζετε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές τους. Αντίστοιχα, καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά, σκληρά τους φύλλα, αφαιρείτε το χνούδι από τη καρδιά με κουταλάκι και τις κόβετε στα δύο. Έπειτα, τις τρίβετε με τα λεμόνια για να μη μαυρίσουν.
2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο σε ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε για 4-5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και ρίχνετε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες με ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Μαγειρεύετε για 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα οποία θα πρέπει να σιγοβράσετε άλλο ένα τέταρτο της ώρας και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, τηγανίζετε τις γαρίδες για 5-6 λεπτά και λίγο πριν τις αποσύρετε ρίχνετε τις αγκινάρες, αναμειγνύετε καλά και σιγομαγειρεύετε για 6-7 λεπτά ώστε να ανακατευθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου