Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν στην αγκινάρα

Οι αγκινάρες περιέχουν μια απίστευτη ποικιλία φυτοθρεπτικών συστατικων που προάγουν την ανθρώπινη υγεία. Μια μελέτη από ερευνητές του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας διαπίστωσε ότι από 1000 κοινά τρόφιμα η αγκινάρα κατετάγη έβδομη στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα.


Εδώ είναι μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν στην αγκινάρες:

Κερσετίνη - Το φλαβονοειδές αυτό λειτουργεί ως ένα αντι-καρκινογόνο και αντιοξειδωτικό για την προστασία έναντι του καρκίνου και των καρδιοπαθειών.
Ρουτίνη - Ένα άλλο φλαβονοειδές, το οποίο προάγει την υγεία των αγγείων και βοηθά στην πρόληψη του πολλαπλασιασμού των κυττάρων που σχετίζεται με τον καρκίνο. Η ρουτίνη έχει επίσης αντι-φλεγμονώδη και αντι-αλλεργιογόνες ιδιότητες.
Ανθοκυανίνες - Αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά δίνουν στις αγκινάρες τις χρωστικές ουσίες τους. Συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, την υγεία του ουροποιητικού συστήματος, τη λειτουργία της μνήμης και της υγιούς γήρανσης.
Γαλλικό οξύ - ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρέθηκε επίσης στο κόκκινο κρασί και το μαύρο τσάι, και έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων σε καρκίνο του προστάτη.
Λουτεολίνη και Κυναρίνη - Πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Οι αγκινάρες έχουν υψηλή συγκέντρωση κυναρίνης, η οποία μπορεί επίσης να προωθήσει την υγεία του ήπατος από την αναγέννηση του ηπατικού ιστού.
Καφεϊκό οξύ και χλωρογενικό οξύ - Περιέχει αντικαρκινικές, αντιμικροβιακές, αντι-LDL (κακή χοληστερόλη) και αντιικές ιδιότητες.
Σιλυμαρίνη - Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά το συκώτι στην αναγεννητική ανάπτυξη των ιστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου