Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Αγκινάρες σαλάτα

Υλικά:

12 αγκινάρες (καθαρισμένες)
τα κοτσανάκια τους καθαρισμένα αν είναι τρυφερά
2 καρότα ολόκληρα
2-3 πατάτες
τρυφερά φυλλαράκια μάραθου
λίγος άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλ/νο
μία χούφτα αρακάς

Για το ντρέσινγκ:
1 φλ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού ή ξύδι
αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση:

Βράζω σε αλατισμένο νερό τις αγκινάρες, αρακά, καρότα και πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζω και αφήνω λίγο να κρυώσουν.
Γυρίζω σε μπολ, και αφού δοκιμάσω λίγο το αλάτι, φτιάχνω το ντρέσιγκ μου και αναλόγως αλατίζω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου