Υλικά:
5 αγκινάρες καθαρισμένες
100 γρ. κινόα
100 γρ. κινόα κόκκινη
Ξύσμα και χυμό 2 λεμονιών
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τις αγκινάρες:
Τις βάζουμε στην κατσρόλα, καλύπτουμε με νερό κα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τις απομακρύνουμε απ` το νερό.
Την μια απ` τις πέντε αγκινάρες την πολτοποιούμε στο multi μαζί με χυμό λεμονιού.
Για το κινόα:
Το ξεπλένουμε για δύο λεπτά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα μέρος κινόα σε δύο μέρη νερού που βράζει και όταν ξαναπάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σε 15 περίπου λεπτά θα έχει πιεί το νερό του και ο σπόρος κινόα θα έχει γίνει ελαφρώς διάφανος στο κέντρο του. Είναι έτοιμο!
Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και όταν η θερμοκρασία πέσει προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Γεμίζουμε τις αγκινάρες με κινόα και προσθέτουμε τη «σάλτσα» απ` την πολτοποιημένη αγκινάρα και λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού.
5 αγκινάρες καθαρισμένες
100 γρ. κινόα
100 γρ. κινόα κόκκινη
Ξύσμα και χυμό 2 λεμονιών
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τις βάζουμε στην κατσρόλα, καλύπτουμε με νερό κα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τις απομακρύνουμε απ` το νερό.
Την μια απ` τις πέντε αγκινάρες την πολτοποιούμε στο multi μαζί με χυμό λεμονιού.
Για το κινόα:
Το ξεπλένουμε για δύο λεπτά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα μέρος κινόα σε δύο μέρη νερού που βράζει και όταν ξαναπάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σε 15 περίπου λεπτά θα έχει πιεί το νερό του και ο σπόρος κινόα θα έχει γίνει ελαφρώς διάφανος στο κέντρο του. Είναι έτοιμο!
Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και όταν η θερμοκρασία πέσει προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Γεμίζουμε τις αγκινάρες με κινόα και προσθέτουμε τη «σάλτσα» απ` την πολτοποιημένη αγκινάρα και λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου