Υλικά:
2 κονσέρβες με καρδιές αγκινάρας
10 φέτες μπέικον
2 πορτοκάλια
12 φέτες από μπαγκέτα ελαφρά ψημένες
χυμό μισού λεμονιού
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ραντίτσιο κομμένο
ελαιόλαδο
μαϊντανό
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε στα 4. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με το κρεμμύδι. Σ' ένα τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον, το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει και μετά το βάζουμε κι' αυτό στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ραντίτσιο, το ψημένο ψωμί, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
2 κονσέρβες με καρδιές αγκινάρας
10 φέτες μπέικον
2 πορτοκάλια
12 φέτες από μπαγκέτα ελαφρά ψημένες
χυμό μισού λεμονιού
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ραντίτσιο κομμένο
ελαιόλαδο
μαϊντανό
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε στα 4. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με το κρεμμύδι. Σ' ένα τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον, το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει και μετά το βάζουμε κι' αυτό στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ραντίτσιο, το ψημένο ψωμί, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου