Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Φουσίλι με αγκινάρες και παρμεζάνα

Υλικά:

αγκινάρα 790γρ. μόνο καρδιές, κομμένες σε τέταρτα
90 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1κ.γ.
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
340 γρ. φουσίλι
Αλάτι 3/4 κ.γ.
30 γρ. βούτυρο
ματσάκι μαϊντανό 2κ.σ. ψιλοκομμένο
225 ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τις καρδιές αγκινάρας. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente.
Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με την σάλτσα από το τηγάνι, παρμεζάνα και μαϊντανο. Σερβίρουμε αμέσως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου