Η αγκινάρα είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνη Κ. Επειδή οι αγκινάρες αποτελούν πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συνδέεται με τη διευκόλυνση της υγείας του εγκεφάλου, με τη μείωση βλάβης των νευρώνων στο εν λόγω όργανο, μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με νόσο Alzheimer. Επιπλέον, οι αγκινάρες γνωστό ότι δρουν ως αγγειοδιασταλτικό, που απλά σημαίνει ότι το τρόφιμο έχει ιδιότητες που επεκτείνουν τα αιμοφόρα αγγεία, αφήνοντας περισσότερο οξυγόνο να φτάσει το εγκέφαλο. Όταν υπάρχει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο, μπορούν να προκύψουν βελτιωμένες γνωστικές ικανότητες.
Λόγω της ισχυρής επίδραση ορισμένων βιταμινών, όπως βιταμίνη Κ η οποία είναι πολύ χρήσιμη για το νευρικό σύστημα, οι αγκινάρες είναι μια καλή πηγή για την παραγωγή φαρμάκων κατά του Αλτσχάιμερ.
Αναφέρεται επίσης ότι η βιταμίνη Κ, μπορεί να συμβάλλει στην προστασία των νευρώνων του εγκέφαλου από φθορές.
Επαρκή επίπεδα βιταμίνης Κ στη διατροφή μας περιορίζουν τις νευρωνικές βλάβες στον εγκέφαλο. Έτσι η αγκινάρα απέδειξε το ρόλο της στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Λόγω της ισχυρής επίδραση ορισμένων βιταμινών, όπως βιταμίνη Κ η οποία είναι πολύ χρήσιμη για το νευρικό σύστημα, οι αγκινάρες είναι μια καλή πηγή για την παραγωγή φαρμάκων κατά του Αλτσχάιμερ.
Αναφέρεται επίσης ότι η βιταμίνη Κ, μπορεί να συμβάλλει στην προστασία των νευρώνων του εγκέφαλου από φθορές.
Επαρκή επίπεδα βιταμίνης Κ στη διατροφή μας περιορίζουν τις νευρωνικές βλάβες στον εγκέφαλο. Έτσι η αγκινάρα απέδειξε το ρόλο της στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου