Υλικά:
10-12 αγκινάρες
5 μεγάλες δέσμες σπανάκι
ελαιόλαδο
ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
αλάτι, πιπέρι
Πρώτα βράζουμε τις αγκινάρες σε μπόλικο αλατισμένο νερό προσέχοντας να ψηθούν καλά (όχι όμως να λιώσουν!). Αφού ψηθούν τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί. Βράζουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί (σε κομματάκια), ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και γεμίζουμε τις αγκινάρες. Αλείφουμε τις αγκινάρες εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
10-12 αγκινάρες
5 μεγάλες δέσμες σπανάκι
ελαιόλαδο
ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου